Familjekonstellationer i terapin

Ibland kan vi bära på något som vi inte riktigt kan ta på, eller så upplever vi att vi har mönster som vi inte lyckas bryta hur mycket vi än försöker. Likaså kan det handla om att vi söker efter en mening med vårt liv, eller överväldigas av starka känslor.

Vi kan också stå i en valsituation privat, som skilsmässa /inte, ta jobbet /inte osv och det går också bra att jobba med här. Att göra en familjeuppställning kan hjälpa oss att förstå mer om de osynliga bindningar vi har till vår familj, som har sin grund i kärleken till vår familj, och vad det är hos dessa som har snärjt in oss.

Symtom som kan ha sitt ursprung i händelser i vårt familjesystem:

Kraftlöshet  Svårighet att relatera till en familjemedlem eller partner Känsla av att inte leva sitt eget liv  Överväldigande eller oförklarliga känslor av sorg eller ilska mfl känslor  Svårighet nå uppsatta mål

När din önskan rör något som med största sannolikhet har sitt ursprung i händelser i ditt familjesystem, hjälper jag dig att utifrån en s.k. familjeuppställning komma till klarhet och nya insikter så att du kommer vidare.

När vi får dessa nya insikter kan vi släppa taget om det som hållit oss tillbaka och låta oss själva leva våra liv fullt ut. Att jobba på detta sätt är en djupt berörande process med ofta överraskande resultat. Man kan säga att den nya insikten (eller utsikten) förändrar oss på en själslig nivå.

Hur vi jobbar tillsammans

Vi träffas 2-3 gånger för att utforska ditt dilemma och komma till större klarhet. Vi går igenom dina bakgrundsfakta – familjehistorien (Familjekarta), dvs det system du är en del av och önskar jobba med. I uppställningen använder vi olika slags markörer på bordet eller golvet. Du kan också göra din uppställning i grupp i någon av de workshops som jag erbjuder.

Varje uppställning är som ett frö som behöver tid och vatten för att gro. Om du vill göra flera uppställningar på samma dilemma, är det därför bra att låta det gå lite tid emellan tillfällena, men oftast ger redan de första tillfällena det stöd du behöver för att komma ett steg vidare i din process.

Skicka ett mejl till mig med namn, telefon och mejladress så kontaktar jag dig för att boka första mötet.

Vill du veta mer om konstellationer vid dilemman i arbetslivet, läs här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *