Brukar du också få höra när du kommer på slalomskidor:

Se upp i backarna!

Det har nog hänt mig också. Som mamma till ivriga slalombarn hamnar lätt fokus någon annanstans än just den egna slalomåkningen.

Mindfulness i slalombacken

Mindfulness i slalombacken

Men den här gången var läget ett annat, och jag kom på mig själv med att tänka: ”Här och nu, följ backen”, och jag blev faktiskt förvånad över hur bra det fungerade! Jag åkte mycket bättre, jag njöt av varje skidsväng och jag hade kul! Utifrån uppfattades jag som mer avslappad och jag kunde också glömma bort lätt värkande muskler för ett tag. 

Låter det självklart? Javisst, bara vi kommer på det, eller vad säger du?

Mindfulness kan i princip utövas var som helst och egentligen hur som helst: När vi borstar tänderna, diskar, lagar mat, går ut och promenerar… Problemet är ofta att vi inte tänker på det, eller helt enkelt inte ”har tid”. Men om vi tillåter oss att stanna upp och vara i nuet så får vi belöningen direkt i form av ett bättre mående. Hur brukar du själv göra, vad är mindfulness för dig?